logo
 
zoek
    print
 
 
NL  »  Archief nieuwsberichten muziek en WO2  »  30 september 2010: presentatie nieuwe dubbel-cd Rosy Wertheim en overdracht partituren Dick Kattenburg, Den Haag
 

30 september 2010: presentatie nieuwe dubbel-cd Rosy Wertheim en overdracht partituren Dick Kattenburg, Den Haag

Het Nederlands Muziek Instituut (NMI) organiseert met de Leo Smit Stichting (LSS) en het cd-label FutureClassics een presentatie over de Nederlandse componisten Rosy Wertheim (1888-1949) en Dick Kattenburg (1919-1944). Aanleiding is de nieuwe dubbel-cd met werken van Rosy Wertheim en de overdracht van de partituren van Dick Kattenburg aan het NMI.


Rosy Wertheim (bron: NMI)
Rosy Wertheim (bron: NMI)
Tijdens de presentatie brengen Irene Maessen (sopraan), Eleonore Pameijer (fluit) en Marcel Worms (piano) werken van beide componisten ten gehore. Het gaat om muziek die kort voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog is gecomponeerd. Behalve dit concert bestaat het programma uit de overdracht van de partituren van Dick Kattenburg aan het NMI, de presentatie van de nieuwe dubbel-cd van Rosy Wertheim en voordrachten over beide componisten. De dubbel-cd van Rosy Wertheim en de eerdere cd van Dick Kattenburg (2009) zijn voor een speciale introductieprijs verkrijgbaar. De presentatie vindt plaats bij het NMI in Den Haag.

 Programma en aanmelden, NMI/LSS
  Rosy Wertheim en Dick Kattenburg, biografieën LSS
  Zie ook links op deze site naar informatie over Rosy Wertheim en Dick Kattenburg op de Wegwijzer onder Musici en artiesten.