logo
 
zoek
    print
 
 
NL  »  Archief nieuwsberichten muziek en WO2  »  4 mei 2011: Herdenkingsconcert Amsterdam Ensemble en Ramsey Nasr, Amsterdam
 

4 mei 2011: Herdenkingsconcert Amsterdam Ensemble en Ramsey Nasr, Amsterdam

Het gedicht Het Hemelse Leven van Ramsey Nasr verhaalt over de relatie tussen Gustav Mahler, Willem Mengelberg en het Concertgebouworkest. Het gedicht is met een muzikale bewerking van Mahlers symfonie op 4 mei te horen tijdens het herdenkingsconcert van het Amsterdam Ensemble in Het Concertgebouw.

Ramsey Nasr (foto: Ronald Knapp)
Ramsey Nasr (foto: Ronald Knapp)
Nasr liet zich voor Het Hemelse Leven inspireren door de Vierde Symfonie van Mahler. Het Amsterdam Ensemble brengt samen met Rosanne Philippens en Hanneke de Wit delen uit de Vierde symfonie, afgewisseld met het gedicht van en door Nasr. Het gedicht bestrijkt vijftig jaar. Mahlers persoonlijke gevecht met jodenhaat, de ambigue rol van Mahlers grote vriend Mengelberg na diens dood en de tragische gebeurtenissen van het orkest tijdens de oorlogsjaren komen langs. De muzikale bewerking van de symfonie is van Eildert Beeftink.

Het programma is tot stand gekomen op initiatief van het Grachtenfestival. Het is onderdeel van het Na De Dam-programma vanAmsterdam Ensemble (foto: Ronald Knapp)
Amsterdam Ensemble (foto: Ronald Knapp)
het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Neem voor meer informatie en toegangskaarten contact op met Het Concertgebouw.

Bron: Het Concertgebouw