logo
 
zoek
    print
 
 
NL  »  Archief nieuwsberichten muziek en WO2  »  September 2011: Bezwaarschrift Nederlands Muziek Instituut
 

September 2011: Bezwaarschrift Nederlands Muziek Instituut

Het bestuur van het NMI heeft bij staatssecretaris Zijlstra bezwaar aangetekend tegen de intrekking van de langjarige subsidie aan het NMI vanaf 2013. Het bestuur vindt het besluit van de staatssecretaris ondeugdelijk en vindt dat het besluit moet worden ingetrokken.

Het bezwaar is ingediend op 6 september 2011. Op maandag 27 juni debatteerde de Tweede Kamer over de voorgestelde bezuinigingen op cultuur. Staatssecretaris Zijlstra toonde zich toen ongevoelig voor de oproep een aantal getroffen instellingen te ontzien. Een motie van GroenLinks werd op 30 juni behandeld, maar kreeg onvoldoende steun.

Het NMI ontving veel steunbetuigingen van prominente personen en organisaties uit binnen- en buitenland via e-mail, brief en filmstatements. Op een speciale pagina van de NMI-website is hiervan een overzicht te vinden.

Het NMI beraadt zich nu op de toekomst na 2013. Er wordt nagedacht over constructieve oplossingen, waarbij de zorg voor het muzikaal erfgoed toch kan worden gecontinueerd en de veelzijdige collecties beschikbaar blijven.

Lees het volledige bezwaarschrift pdf op de website van het NMI.