logo
 
zoek
    print
 
 

Interviews oorlogsjaren en jaren van opbouw [audio]

Serie uitgebreide interviews met sleutelpersonen uit de muziekwereld over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog.

Interviews gehouden in het kader van het oral history-project De jaren van opbouw 1945-1955 van het Walter Maas Huis in 1995. Met op deze site een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van de interviews. De volledige interviews zijn te beluisteren bij het Nederlands Muziek Instituut.

Peter Diamand (1913–1998), interview door Pauline Micheels
Pauline Micheels sprak uitgebreid met Peter Diamand over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog. Onderstaand een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van het interview.
 
Marius Flothuis (1914-2001), interview door Leo Samama
Historicus en publicist Leo Samama sprak uitgebreid met Marius Flothuis over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog. Onderstaand een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van het interview.
 
André Jurres (1912-2001), interview door Johan Kolsteeg
Johan Kolsteeg sprak uitgebreid met André Jurres over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog. Onderstaand een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van het interview.
 
Ton de Leeuw (1926–1996), interview door Peter Peters
Peter Peters sprak uitgebreid met Ton de Leeuw over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog. Onderstaand een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van het interview.
 
Henk Spruit (1906-1998), interview door Johan Kolsteeg
Johan Kolsteeg sprak uitgebreid met Henk Spruit over de oorlogsjaren en de jaren van de opbouw van het muziekleven na de oorlog. Onderstaand een selectie van interviewfragmenten en de volledige tekst van het interview.