logo
 
zoek
    print
 
 

Wegwijzer Nederlandse Antillen

Archiefdocumenten, literatuur en links bij het thema Nederlandse Antillen. Dubbelklik op een titel om de documenten en pagina's te openen [NB: literatuurtitels zijn niet aanklikbaar]. Zie legenda.


Alles uitklappen | Alles inklappen

 • externe link 'De West', Canon WO2, NIOD
 • externe link Wegwijzer Archieven WO2, thema Nederlandse Antillen
  Online themaoverzicht over de Nederlandse Antillen in de Tweede Wereldoorlog op de Wegwijzer Archieven WO2, een initiatief van het NIOD en het Nationaal Archief. Met aandacht voor de Amerikaanse beschermtroepen, de internering van NSB-ers en Duitsers, de krijgsverrichtingen mei 1940-1945, Nederlands bestuur en de rol van olie in de oorlogsindustrie.
 • literatuur Allochtonen van nu & de oorlog van toen
  Allochtonen van nu & de oorlog van toen, Ad van den Oord; SDU, 2004
 • literatuur Oorlog op vijf continenten
  Oorlog op vijf continenten, nieuwe Nederlanders & de geschiedenissen van de Tweede Wereldoorlog, Kees Ribbens, Joep Schenk, Martijn Eickhoff; NIOD 2008; Uitgeverij Boom, Amsterdam, 2008. Dit boek gaat in op de oorlogsgeschiedenis van acht verschillende herkomstlanden van Nederlanders: China, Indonesië, Joegoslavië, Marokko, de Nederlandse Antillen, de Sovjet-Unie, Suriname en Turkije. Ook wordt gekeken naar het beeld dat oude en nieuwe Nederlanders van de Tweede Wereldoorlog hebben.
 • literatuur Wereldoorlog in de West: Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba, 1940-1945
  Wereldoorlog in de West: Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba, 1940-1945, Liesbeth van der Horst; Uitgeverij Verloren, 2004. De oorlog in 'de West' gezien door de ogen van gewone Surinamers, Antillianen en Arubanen. Met ook uitgebreid aandacht voor de interneringspolitiek direct na het uitbreken van de oorlog. De inhoud van het boek is via Google Books in te zien.