logo
 
zoek
    print
 
 

Liedbundels uit Vught en Ravensbrück


Alles uitklappen | Alles inklappen

 • document Liedschriftje Ans Granaat-Vrachtdoender
  Liedschriftje Ans Granaat-Vrachtdoender, eerste vier pagina's. (Bron: Nationaal Monument Kamp Vught)
 • document Liedboekje
  Liedboekje voor 'de verstrooide zusteren' in München, 1944-1945. Gemaakt van 'georganiseerd' (gestolen) papier, geschreven op de achterkant van briefpapier van filmfabrikant I.G. Wolfen (zie vierde pagina). De liedteksten en gedichten zijn geschreven met potlood. Tussen de voorkaft en de omslag zijn papiertjes, postzegels en lithurgie verstopt. Selectie van pagina's. (Bron: Nationaal Monument Kamp Vught/210)
 • document Schriftje met kampliedjes
  Handgeschreven kampliedjes, inkt op papier. Bladzijden gescheurd uit een schoolschriftje, geschreven in Vught in de periode 18 augustus tot en met 22 december, 1943. Betreft: Het Keukenlied, Het Tuinlied, Het Apèlliedje', Het luizenleidje en Het Geisellied. (Bron: Nationaal Monument Kamp Vught/112)
 • document Potpouri Vught, Cecilia de Wolff

  Potpouri Vught getypt door Cecillia de Wolff, die in Vught en Ravensbrück gevangen zat. Onbekend is of ze dit in Zweden, direct na de bevrijding, of nog ergens in Duitsland heeft getypt. Waarschijnlijk in 1945 in Zweden gezien de schrijfmachine en papier. (Bron: Nationaal Monument Kamp Vught)